Naše ryby


Proč převážně ryby z Islandu?

Vody okolo Islandu jsou neznečištěné a velmi chladné, ryby mají ideální podmínky, jejich svalovina je kvalitní a maso velmi chutné s nízkým obsahem tuku.

A o to právě Fishee´s jde - zprostředkovat opravdovou chuť kvalitní ryby.

Treska obecná

(Gadus morhua – Þorskur)
ISLAND

...

Treska obecná je nejpopulárnější rybou Islandu. Poměrně rychle rostoucí, aktivní a nenasytná ryba na Islandu dosahuje délky až 180 cm. Nejčastěji se však loví v délce 45 - 85 cm, což odpovídá 4-7 letům pro dospělou rybu o váze 1-4 kg. Její jemné maso ji řadí mezi gastronomicky nejrozšířenější rybu. Vhodná je na úpravu sous-vide, v troubě nebo na pánvi.

Dodáváme : filet (4-800gr, 800gr+, 1500gr+), zadní filet (150gr+), hřbet (200gr+, 400gr+, 800gr+)

Dostupnost: celoročně

Okouník mořský

(Sebastes marinus – Karfi)
ISLAND

...

Jedná se o velmi populární islandskou rybu pro její pevné maso. Dosahuje nejčastěji délky 35 - 40 cm, výjimečně může dorůstat až 100 cm. Výborně se hodí na všechny tepelné úpravy, vynikající je na grilování.

Dodáváme : celá ryba (500gr+), filet (300gr+), hřbet (100gr+, 300gr+)

Dostupnost : celoročně


Siven severní

(Salvelinus alpinus – Bleikja)
ISLAND

...

Jedná se o nejseverněji se vyskytující rybu, díky čemuž získala svůj název siven severní nebo také siven arktický. Na Islandu se kontrolovaně chová v přírodních akvakulturách v nejčistších oblastech, bez přídavků růstových hormonů a antibiotik. Lov v divoké přírodě je islandskou vládou omezený. Je to lososovitá ryba s nízkým obsahem tuku a velmi jemným masem, čímž si získala svou velkou oblibu v gastronomii.

Dodáváme : filet s kůží (2-400gr)

Dostupnost: celoročně

Vlkouš obecný

(Anarhichas lupus – Steinbítur)
ISLAND

...

Jedná se o dravou rybu, která se vyskytuje na mořském dně, nejčastěji v západních fjordech Islandu. Loví se nejčastěji v délce 50 - 60 cm, nejdelší naměřený úlovek měl délku 125 cm. Tato ryba se živí zejména korýši a odtud získala i svůj islandský název. Má vynikající nutriční hodnoty a výborně se připravuje v troubě.

Dodáváme : filet (2-800gr), hřbet (2-400gr)

Dostupnost : celoročně, kromě letních měsíců


Platýz velký

(Pleuronectes platessa – Skarkoli)
ISLAND

...

Patří ke středněvelkým platýzovitým rybám, má velmi jemnou kůži a lze snadno rozeznat od dalších platýzovitých ryb díky červeným a oranžovým tečkám na jinak tmavé kůži, na druhé straně je bílá. Obvykle se loví ve velikosti 30 - 50 cm, největší úlovek dosáhl délky 85 cm. Vyskytuje se na celém území Islandu, filetuje se zásadně ručně a dá se připravit přírodně na pánvi nebo v troubě, vynikající jsou z ní plněné rolky zapečené v troubě.

Dodáváme : celá ryba (500gr+), filet (120gr+)

Dostupnost: celoročně

Platýz červený

(Microstomus kitt – Sólkoli)
ISLAND

...

Svou velikostí je spíše menší platýzovitou rybou, nejčastěji se loví ve velikosti 30 cm, nejdelší úlovek dosáhl 63 cm. Živí se převážně atlantskými krevetami, díky čemuž má jemně narůžovělé maso s vysokým obsahem jódu a velmi specifickou chuť. Filetuje se zásadně ručně a dá se připravit přírodně na pánvi nebo v troubě, vynikající jsou z ní plněné rolky zapečené v troubě.

Dodáváme : celá ryba (300gr+), filet (80gr+)

Dostupnost: celoročně


Mník mořský

(Molva molva – Langa)
ISLAND

...

Jedná se o treskovitou rybu s velmi dlouhým trupem, vyskytující se často ve velkých hloubkách. Nejdelší naměřený úlovek měl 212 cm. Má velmi jemné maso a hodí se výborně k různým omáčkám.

Dodáváme : filet (2-800gr)

Dostupnost: celoročně, kromě letních měsíců

Mník bělolemý

(Brosme brosme – Keila)
ISLAND

...

Jedná se o velmi oblíbenou treskovitou rybu o velikosti 40 - 90 cm, největší úlovek dosáhl délky 120 cm. Její jemné bílé maso se výborně hodí kombinovat s různými omáčkami.

Dodáváme : filet (150gr+)

Dostupnost: celoročně, kromě letních měsíců

Nově nabízíme lososa z eko farmy v Dánsku


Losos arktický - prémiová kvalita

(Salmo salar)
DÁNSKO

...

Jedná se o naprostou novinku na trhu, lososa pěstovaného v nově vybudované eko farmě v Dánsku. Ryby se chovají v nádržích s čistou vodou s moderní recyklační technologií a pumpami, pravidelně plavou díky vytvářenému proudu a jsou živeny pouze přírodním krmivem. Jedná se o metodu chovu velmi šetrnou k životnímu prostředí. Ryby jsou díky pohybu zdravé a 100% bez přídavků růstového hormonu, antibiotik a naprosto bez výskytu mořských vší. Losos má prémiovou kvalitu. Je vhodný jak k běžné tepelné úpravě tak na uzení, gravlax úpravu či na sashimi. Má velmi specifickou jemně nasládlou chuť a nízký obsah tuku.

Dodáváme : celá ryba ( ¾ a ⅘) filet (1,1-1,4 TD, TE, 1,4-1,8 TD, TE)

Dostupnost: celoročně

Galerie ryb